top of page
ANDELSBOLIGFORENINGER >
HSH_8803.jpg

Administration af andelsboligforeninger

BOLIGEXPERTEN administrerer andelsboligforeninger i alle størrelser, lige fra ejendomme med én opgang og få beboere til større ejendomme med flere hundrede beboere.

 

Valget af administrator har stor betydning for andelsboligforeningens generelle økonomi og med den korrekte professionelle rådgivning kan man opnå udgiftsbesparelser, som kan holde boligafgiften nede.

 

I de senere år er det blevet mere kompliceret at drive en andelsboligforening og det er derfor ofte nødvendigt med erfarne specialister i foreningsadministration, når bestyrelserne skal rådgives.

Hvilket princip for værdiansættelse skal foreningen vælge? Er det en fordel at benytte en fastholdt valuarvurdering til andelskroneberegningen eller skal foreningen benytte en ny valuarvurdering? Hvor meget skal foreningen investere i renovering af ejendommen for at opnå et højere Energimærke og derved en højere værdi af ejendommen? Hvor meget værdi skal udloddes til medlemmerne og hvor meget skal hensættes til vedligeholdelse? Skal foreningen benytte fast rente eller variabel rente på sine lån og skal alle låne være med afdrag? Kan vi vedtage et rygeforbud i foreningen? Hvordan ændrer vi fordelingsnøglen for boligafgift og andelsværdi?

 

Vi rådgiver bestyrelserne om disse emner, om løsning af beboerkonflikter, om løbende lovændringer, og om en optimering af foreningens drift.

 

BOLIGEXPERTEN hjælper også med overdragelse og vurdering af andelsboliger samt økonomisk, juridisk og teknisk rådgivning i byggesager. Vores medarbejdere har spidskompetencer indenfor alle fagområder, som efterspørges af en andelsboligforening.

Eksperter i huset

Vores administrerende direktør Preben Løth er specialist i andelsboligforeninger og har deltaget i arbejdsgruppen under Erhvervsstyrelsen, som i 2010 og 2014 udarbejdede regnskabsvejledningen for andelsboligforeninger. Preben Løth har også siddet med omkring bordet, da Bolig­ministeriet i 2013 ændrede loven og indførte nøgleoplysninger i andelsboligforeninger, da Bolig­ministeriet i 2014 ændrede loven vedrørende stiftelse af andelsboligforeninger, da Erhvervsministeriet i 2017 diskuterede ændringer i vurderingsnormen for valuarvurderinger og da Erhvervsstyrelsen i 2018 igen diskuterede lovændringer.

Et sikkert valg for jeres andelsboligforening

BOLIGEXPERTEN er medlem af EjendomDanmark. Vi er i administrationen ansvarsforsikret for 20 mill. kr. og kriminalitetsforsikret for 10 mill. kr. i Codan. Herudover er vores tekniske afdeling og vores juridiske afdeling særskilt ansvarsforsikret for deres fagområde.

byggesager.jpeg

Byggesager

 

Anmeldelser.jpg

Anmeldelser fra foreninger

De siger vores kunder

EF_Borups_Alle_edited.jpg

Skal du sælge din andelsbolig?

– Få et tilbud

Camilla Kornerup Johansen_edited.jpg

Få gratis 
tilbud

Kontakt os eller bestil tilbud

bottom of page