top of page

Gå-hjem-møder om de nye ejendomsvurderinger.


I forbindelse med de nye ejendomsvurderinger rammer Vurderingsstyrelsen ikke altid plet. Det er derfor vigtigt at få set på vurderingen og grundlaget for vurderingen.


Deklarationen modtages som det første og er grundlaget for vurderingen, dvs. de data vurderingen bliver lavet ud fra. Vi kan ikke på forhånd vide, hvornår deklarationen kommer. Vi ved dog, at en ejendomsejer har (kun!) 4 uger til at tjekke for fejl og mangler i deklarationen og indsende eventuelle indsigelser.


I deklarationen oplyses blandt andet, om det er muligt at udnytte grunden mere optimalt end ved den nuværende anvendelse. Hvis en lokalplan således angiver, at det er muligt at bebygge 5 etager, men ejendommen kun er på 3 etager, vurderes grunden ud fra en bebyggelse på 5 etager. Dette princip gælder både andelsboligforeninger og ejerforeninger. Det er dog ikke de samme personer som kan klage over vurderingerne. I andelsboligforeninger er det foreningen ved bestyrelsen som er klageberettiget. I en ejerforening vil det være den enkelte ejerlejlighedsejer.


De endelige vurderinger (baseret på deklarationen) kommer først i 2025/2026, og indtil da betales af en foreløbig vurdering. Når de endelige vurderinger kommer, vil der være 3 måneders frist for at klage over selve vurderingen.


Da der for den enkelte forening/ejer kan der være tale om ikke uvæsentlige stigninger i grundskylden, opfordrer vi til rettidig omhu. Vi har set beregninger med en 400% stigning i grundskylden, baseret på den foreløbige vurdering.


Vi har derfor indgået en aftale med en ekspert på området – Christian Rose Hansen fra KPMG, som tilbyder at screene en ejendom, med henblik på at klage over en vurdering. Boligexperten afholder i samarbejde med Christian Rose Hansen 2 gå-hjem-møder i januar 2025 om dette emne. Invitation er sendt direkte til foreningsbestyrelserne.

bottom of page