top of page

Boligministeriet endnu ikke klar til at modtage nøgleoplysninger - 3. del - status


Boligministeriet er endnu ikke klar til at modtage nøgleoplysninger fra andelsboligforeningerne, som ellers er krævet i den seneste ændring af andelsboligloven.

For ca. én måned siden kom de første andelshandler, som var omfattet af de nye regler om nøgleoplysninger. For at følge loven skal der indberettes en række nøgleoplysningerne til en internetportal, som er oprettet af Boligministeriet - eller burde være oprettet. Denne internetportel er stadig ikke oprettet, så hverken kreditforeninger, banker eller administratorer har mulighed for at opfylde loven i forbindelse med andelshandler.

Hos Boligexperten har vi oprettet vores egne modeller, så vi er sikre på, at vi har gjort hvad der er muligt for at opfylde lovens krav. Boligministeriet har herefter selv udarbejdet nogle PDF-dokumenter, som kan benyttes, indtil internetportalen er funktionsdygtig.

Men der kommer til at gå lang tid, før en andelshandel kan ledsages af et nøgleoplysningsskema - bilag 1 - som er udskrevet fra Boligministeriets internetportal. Når portalen på et tidspunkt bliver offentliggjort, skal vi have adgang til hver andelsboligforenings login til det nye system, som kører på andelsboligforeningernes CVR-numre. NemId er ikke tænkt ind i systemet - har vi hørt - så der skal etableres en anden type fuldmagt mellem andelsboligforeningen og administrator og der er formentlig tale om en papirbaseret fuldmagt, som skal underskrives af andelsboligforeningens bestyrelse og returneres til administrator. Denne fuldmagt skal registreres hos Boligministeriet inden adgangen til internetportalen kan åbnes.

Da alle 9.000 andelsboligforeninger i Danmark er omfattet af de nye regler om nøgleoplysninger, vil det sikkert også tage lidt tid hos Boligministeriet, indtil alle fuldmagtforhold er registreret.

Indtil videre må vi gennemføre alle andelshandler, som er opfattet af de nye regler om nøgleoplysninger, med en blanding af vores egne og Boligministeriets midlertidige dokumenter.

Så venter vi spændt på, hvornår den lovpligtige internetportal bliver offentliggjort. Den er allerede en måned forsinket.

Preben Løth

Adm. direktør

16.03.2014


Comments


bottom of page